top of page
DSC05286.JPG

Verstandig een pup kopen

Ken het ras & richtlijnen

In Nederland staat 2021 voor het jaar als een grote stap om illegale puppyhandel tegen te gaan. De regeringsinstantie RVO, NVWA en de databanken gaan samenwerken zodat elke hond in Nederland in kaart komt voor de regering om illegale handel, onrechtmatige fokkers tegen te werken en Fairfok van de Raad van Beheer beter te kunnen handhaven.

JMPolicedogs is geregistreerd bij de NVWA, en de RVO. Eind 2021 zal de NVWA registratie overgenomen worden door de RVO vanwege de nieuwe EU dierenwelzijn wetgeving. Als paraveterinair heb ik de benodigde vakbekwaamheid voor de RVO registratie om beroepsmatige fokker te zijn. Je bent beroepsmatig in de ogen van de overheid als je meer dan 5 honden per jaar exporteert. Onze pups gaan de hele wereld over dus worden we als beroepsmatig bestempelt door de RVO. 

Wanneer u een pup bij ons koopt is altijd het moeder dier beschikbaar om te zien. Het vader dier niet altijd, want we kunnen bevroren sperma hebben gebruikt van een overleden reu of de reu is niet beschikbaar omdat hij in het buitenland is. Onze pups worden grootgebracht in gezinssituatie en krijgen hun microchip, eerste enting en EU paspoort met 6 weken oud. 

De puppy checklist van de LICG is handig om te kijken waar je aan moet denken als je een pup aanschaft. Daarbij heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ook nieuwe richtlijnen vanwege EU wetgeving.

2021-03-14 (2).png
bottom of page